開UK PostBox 郵箱教學
開UK PostBox 郵箱教學

筆者自己本身係窮撚一名。冇錢開花旗銀行的離岸戶口,所以周圍去8有什麼方法可以走資。但是基本上坊間所有教你走資的所謂教學,全部都只是教你去開戶口(因為教人地開戶口佢地有介紹費收,但教人過數佢地冇介紹費收),之後要點過數冇人教你。

而開 Monzo,是要有英國住址,如果無,可租用郵箱。本篇文章就是教你如何去英國郵箱!

可能你已經有地址,立刻想開 Monzo account,可按下面:


Monzo 是不需要住址證明的(但可能近期太多人申請,有網友曾經反映可能會要求你攞英國住址證明)!我自己利申,我是借朋友英國的地址的,所以戶口的提款咭都是寄給他。他收到提款咭之後,幫我同張卡片影相,WhatsApp我,讓我在香港可以即時確認新咭。之後他再空郵寄回香港給我。)


步驟1:撳右上角sign UP。

你可以去他們的網站https://www.ukpostbox.com/

又或者直接按按鈕到步驟2的頁面:

撳右上角sign UP

步驟2:之後我哋揀免費。

之後我哋揀免費

步驟3:之後揀Po box倫敦。

之後揀Po box倫敦

步驟4:之後揀Letter PayG,這個plan是零月費的,收到信先會收錢。收一封信收你£1.2。大概$9.6蚊港紙。

之後揀Letter PayG,這個plan是零月費的,收到信先會收錢。收一封信收你£1.2。大概$9.6蚊港紙

去下一頁繼續UK PostBox 郵箱教學。

留言

請留下你的意見
請輸入你的名字