養香港電話卡

好多人都想保留返香港嘅電話,方便將來同朋友親人溝通。乜嘢方法最平呢?


「自由鳥」

以前最平方法,就係去「自由鳥」。

「自由鳥」,用最平嘅plan,大約係$60一個月
「自由鳥」,用最平嘅plan,大約係$60一個月

用最平嘅plan,大約係$60一個月,咁去養住張卡。呢個我亦都親自打電話去自由鳥問過,佢哋個客戶服務員都係咁樣答我,呢個已經係最平嘅方法,而佢哋嚟緊嘅將來亦都暫時未有打算推出新嘅計劃。

其實小數怕長計,一年都$360  ,雖然數目好細,三年嘅話就已經$1000 。


新方法:LuckySim

其實現在有個新嘅方法,就係有一個$150嘅plan,可以養住張卡三年,尤其對於我哋這種用BNO離開嘅人十分之好用,每年只是要$50 ,便可以保留這個電話三年,不需要理會每個月嘅過數。

大家可以到這個網頁 https://www.mypacemarket.com/

看一下,又或者直接按這裏WhatsApp 個老闆。

我利申一下,我同佢絕對冇任何關係,亦都冇收任何錢。只是我都去過,係佢嘅顧客,用緊呢個plan養緊我自己嘅香港電話號碼,所以我想將佢介紹俾有用嘅人。

其實選擇有兩個,一是你可以先網上做好登記填好地址他們便會郵寄給你香港的地址。

其次是由於我比較怕麻煩,所以我直接上去他們尖沙咀的銷售點,在上面直接填妥表格,攞埋張卡俾錢走人唔怕寄失。

其實兩個方法都好方便,悉隨尊便。


Lucky Sim 申請教學

Lucky Sim 如何申請

第一步:

我首先是到他們的銷售地址。

我首先是到他們的銷售地址。店鋪地址:尖沙咀亞士厘道天星大廈10樓A3室。

第二步:

填妥 Happy Sim 表格。

填妥 Lucky Sim 表格。

第三步:

之後付款。你可以用付款方法很多。

之後付款。你可以用付款方法很多。

最後:

作者是去到英國才開啟這張卡的,一開即有,沒有問題。

作者是去到英國才開啟這張卡的,一開即有,沒有問題。
這張卡在外地本身是沒有數據,你在機場開通的時候,機場有無限的無線寬頻。

我當其時的賬單。每一張卡會有$30手續費,我自己覺得沒有問題一年才$10。
我當其時的賬單。每一張卡會有$30手續費,我自己覺得沒有問題一年才$10。

你可能會對這篇文章有興趣:

BNO移民補習班 – 再講ISA投資!話你知點解ISA幫你慳到好多稅!
BNO移民補習班 – 想要財富增值,又唔想比所得稅,ISA幫到你!
BNO移民補習班 – 濾水水壺邊個好?
BNO移民補習班 – 申請BNO Visa到底需要多少錢銀行證明?
BNO移民補習班 – 你的子女要避開的學校
BNO移民補習班 – 2021年英國最佳的存款服務提供者是他
BNO移民補習班 – 2021年最高利息的儲蓄戶口是他?
BNO移民補習班 – 目前英國最便宜的超市是這一間!
BNO移民補習班 – 原來有這3個必要條件,才帶你的愛貓愛犬去英國!
BNO移民補習班 – 現在去倫敦肺炎測試和防疫要怎樣做tips
BNO移民補習班 – 倫敦房屋價格:最便宜係邊一區?最貴又係邊一區?
BNO移民補習班 – 黃色搬運公司
BNO移民補習班 – 6間英國家居防盜品牌簡單分析
BNO移民補習班 – 10大英國日常語(2)
BNO移民補習班 – 10大英國日常語(1)
BNO移民補習班 – 您需要進行結核病測試(TB Test)後,才能進入英國的國家
BNO移民補習班 – 香港的結核病檢測(TB Test)認可的檢驗診所
BNO移民補習班-5大英國倫敦最佳海鮮市場
BNO移民補習班 – 醫護手足 OET 醫學詞彙溫習表
BNO移民補習班 – 英國 vs 加拿大 懶人包! (生活指數篇)
BNO移民補習班 – 蠔卡 vs 旅遊蠔卡 vs Travelcard (旅行卡)?冇乜分別?
BNO移民補習班 – 在香港預先購買英國八達通教學
BNO移民補習班 – 免費在香港準備英國電話卡!
BNO移民補習班 – 最平養香港電話卡方法!
BNO移民補習班(三)- 從入境處櫃檯辦LOTR 到出飛機場
BNO移民補習班(二)- 從-4樓到入境處櫃檯辦LOTR
BNO移民補習班(一)- 從香港坐英航飛到英國落機
BNO移民補習班-從香港坐英航飛到英國常見問題
香港人用Monzo走資教學!無英國地址,開UK PostBox 郵箱教學?
香港人用Monzo走資教學!由申請英國銀行戶口去到過數,一條龍教晒你!
香港人用Monzo走資教學!如何匯錢去UK,Monzo教學!
用TransferWise走資美金教學 (上)
用TransferWise走資美金教學 (下)最少手續費方法!
hkgers@uk

hkers@uk 是一個給香港人的網上論壇,希望藉住呢個網上論壇,去互相幫助各位打算移居英倫既朋友。

BNO移民補習班

這是一個專為香港人移民英國而設的專欄,內容圍繞着BNO移民會面對的問題和解決方法。

留言

請留下你的意見
請輸入你的名字